Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Driedaagse grondwerktraining met paarden ~ Pure and Authentic body communication ~

  • 3 dagen intensief
  • 10u tot 18u
  • 4 deelnemers
  • 475,- euro
  • deelname met of zonder eigen paard
  • dit programma wordt gegeven door Djesse Stubbe
Inschrijven, data en locaties

Een weg naar balans en optimale verfijning

Wil je de relatie met je paard verdiepen en verfijnen? Meer inzicht krijgen in het karakter van je paard, wat hij van je nodig heeft of hoe je jezelf en hem optimaler in balans kunt brengen? Dit programma biedt een intensieve driedaagse training om je paard nog beter te leren aanvoelen en je training met hem te optimaliseren. Het trainingsprogramma bestaat uit:

  • body awareness en oefeningen om je lichaamsbeheersing, energiebeheersing en innerlijk leiderschap te vergroten
  • inzicht in grondwerk en beheersing van grondwerkelementen
  • inzicht in de karakters en psychische lagen van het paard

Deze driedaagse training biedt een brede basis in zowel het leidwerk met paarden als ook het vrije grondwerk in de picadero. Voor een uitgebreide weergave van dit programma, lees meer…Om een optimale training met je paard op te bouwen, heb je aantal aspecten nodig. Deze helpen je om je paard beter te begrijpen en hem datgene te bieden wat hij nodig heeft. Hieronder kan je uitgebreid lezen welke elementen aan bod komen en je helpen om dat te verwezenlijken.

Kennis over het natuurlijke gedrag van paarden

Hoe meer kennis jij hebt over het natuurlijke gedrag van een paard, hoe meer je de reacties van je paard beter leert begrijpen en zorg kunt dragen voor zijn behoeften en noden. In deze drie dagen krijg je inzicht in wat voor paarden essentieel is op het vlak van relatiebinding, veiligheid en leiderschap. Ook worden er belangrijke linken gelegd tussen hoe paarden in onze huidige maatschappij gehouden worden - hoe ze in de natuur leven - en welke invloed dit heeft op hun gedrag.

Het karakter en de psychische lagen van je paard begrijpen

Ieder paard is uniek in karakter, gevoeligheid, ontwikkeling en wat hij in dit leven meegemaakt heeft. Hierdoor kan wat het ene paard nodig heeft iets heel anders zijn dan wat het andere paard nodig heeft. Als je als mens je paard goed wilt begeleiden is het dus belangrijk dat je hem nauwgezet leert aanvoelen.

Welk karakter heeft hij? Hoeveel leiderschap heeft hij van jou nodig? Vanuit welke gevoeligheid moet je hem benaderen? Welke psychische lagen heeft hij opgebouwd en hoe beïnvloeden deze hem? En natuurlijk, als allerbelangrijkste: wat heeft hij van jou nodig om weer optimaal in balans te komen? Inzicht in deze elementen maakt dat je jouw paard op een correcte manier kunt benaderen en hem een training kunt aanbieden die past bij zijn ontwikkeling.

Lichaamstaal beheersing en Body Awareness

Als mens zijn we gewend om ons te richten op het verbale aspect van onze communicatie. Woorden, zinnen, boodschappen. Maar onder deze laag communiceren we nog veel meer. Wie je werkelijk bent of hoe je je werkelijk voelt, komt namelijk veel meer tot uiting in je lichaamstaal.

Deze lichaamstaal speelt in de omgang met paarden een grote rol. Paarden zijn zeer sensitieve dieren die je lichaamsexpressie haarscherp kunnen lezen. Dit betekent dat alles wat je met je lichaam doet voor een paard van betekenis is. Hoe meer je deze taal beheerst, hoe sensitiever je communicatie kan worden en hoe meer misverstanden je in je training van paarden kunt voorkomen. Tijdens de oefeningen krijg je meer inzicht in wat een krachtig en authentiek lichaamsbewustzijn inhoud en hoe je hiermee kunt werken.

Natuurlijk leiderschap en autonomie

In onze wereld worden termen van leiderschap snel verward met begrippen zoals dominantie of baas zijn over. Op een verfijnde en verantwoorde manier met paarden omgaan vraagt bewustzijn, balans in jezelf, rust en verantwoordelijkheid. Vrij zijn van je eigen ambities, verlangens en projecties maakt dat je je paard en de situatie precies kunt bieden wat het nodig heeft.

In deze training leer je wat de oorspronkelijke betekenis is van leiderschap en hoe je deze leiderschapskwaliteiten kunt ontwikkelen. De elementen binnen dit programma stimuleren je zelfontwikkeling en geven je inzicht in hoe je autonoom in je eigen kracht kunt gaan staan.
Praktische werkvormen tijdens het trainingsprogramma

Het leidwerk aan een lang touw

Alles wat je met je paard doet is van invloed is op jullie relatie. Hoe je hem benadert, hoe je hem uit de stal haalt, hoe je hem naar de weide brengt, hoe je hem longeert. Het beïnvloedt jullie als geheel ten positieve, of ten negatieve.

Het goed kunnen werken met een paard aan het touw is daarom een belangrijk onderdeel. Ook kan je aan een lang touw met het paard in verschillende posities werken. Hoe verder gevorderd jij als mens je lichaamstaal gebruikt, hoe beter je je paard tot verzameling, buiging en draagkracht kunt brengen.

Het vrije grondwerk met paarden in de picadero

Dit onderdeel is net zoals bij martiale kunsten, een levenskunst. Het vraagt verfijning, afstemming, bewustzijn. Hoe meer jouw innerlijke potentie toeneemt, hoe dieper het contact tussen jou en je paard kan worden. Het vrije grondwerk is één van de meest magische, maar tegelijkertijd ook één van de meest moeilijke onderdelen van het werk. Het vraagt een diepe ontwikkeling. Maar bij de beheersing ervan ontvouwt een eerste ontmoeting zich in een prachtige dans waarin mens en paard als een geheel bewegen.

Hiernaast heeft het een enorm helende werking op paarden. Alles wat een paard in lichaamstaal uit, is een weerspiegeling van zijn eigen gedachten, gevoelens, angsten, karakter, opgebouwde blokkades of patronen. Hierdoor kan je in het vrije grondwerk een paard intens begeleiden in zijn eigen proces. Hem de kans geven om zijn verleden te verwerken, tot een nieuwe balans te komen, weer vanuit zijn oorspronkelijke kracht in het leven te gaan staan en zijn spirit te openbaren.
Programma dag 1

10u – 11.00u, essenties in paardengedrag en grondwerk

11.00u – 11.30u, pauze

11.30u – 12.00u, bodywork voor balans, flexibiliteit, doorstroming

12.00u – 13u, lichaamsbewustzijnsoefeningen, lichaamstaal beheersing

13u – 14u, lunch

14u – 15.30u, praktijk met paarden (lichaamstaal & leidwerk)

15.30u – 16u, pauze

16u – 18u, praktijk met paarden (lichaamstaal & leidwerk)

Programma dag 2

10u – 11u, bodywork voor balans, flexibiliteit, doorstroming

11u – 11.30u, pauze

11.30u – 13u, lichaamsbewustzijnsoefeningen, lichaamstaal beheersing

13u – 14u, lunch

14u – 16u, praktijk met paarden (grondwerk in de picadero)

16 – 16.30u, pauze

16.30u – 18u, praktijk met paarden (grondwerk in de picadero)

Programma dag 3

10u – 11u, bodywork voor balans, flexibiliteit, doorstroming

11u – 11.30u, pauze

11.30u – 13u, praktijk met paarden (grondwerk in de picadero)

13u – 14u, lunch

14u – 16u, praktijk met paarden (grondwerk in de picadero)

16 – 16.30u, pauze

16.30u – 18u, praktijk met paarden (grondwerk in de picadero)
Praktische informatie en deelname met eigen paard

Indien je een eigen paard hebt raden we aan dit programma met je eigen paard te volgen. Op deze manier ontvang je de meest afgestemde begeleiding die voor jou en je paard klopt. Ook geeft het je meteen meer inzicht in het karakter van je paard en wat hij specifiek nodig heeft. Als je niet in de gelegenheid bent om je eigen paard mee te brengen kan je ook deelnemen zonder. Op onze gastlocatie in Houthalen zijn hiervoor 4 paarden beschikbaar. Op onze hoofdlocatie in Zelhem zijn hiervoor 2 paarden beschikbaar. Wil je aan een training in Zelhem deelnemen met één van deze paarden, dan kan je hiervoor contact opnemen via de mail of telefonisch op 0031 (0) 6 472 64 503 en afstemmen of deze voor je training naar keuze nog beschikbaar zijn.

Het deelnemen met eigen paard dient rechtstreeks met de locatie geregeld te worden i.v.m. hun planning en mogelijkheden. De contactgegevens hiervoor vind je bij locaties.

Deze training is geschikt voor de ervaren paardenmens die op zoek is naar meer, maar ook voor mensen met minder paardenervaring of mensen die dit programma voor hun eigen ontwikkeling willen volgen. De praktijkbegeleiding wordt afgestemd op het niveau wat je aankunt.

Na het volgen van dit trainingsprogramma kan je doorstromen naar:

Als je niet in het bezit bent van een eigen paard

Als je wel in het bezit bent van een eigen paard